• Edy

Cât costă un logo pentru afacerea ta?


Probabil că abia ți-ai înființat o companie și lucrezi la identitatea brandului tău astfel că înainte să ajungi la acest articol te-ai întrebat cât costă un logo.


O siglă este o parte esențială a imaginii oricărei mărci - este adesea primul lucru pe care un potențial client îl vede și după care își formează o impresie.


Ca și în cazul altor cheltuieli pentru afacere, vrei să știi cât costă un logo în raport cu calitatea și valoarea pe care le vei câștiga.


Un logo (siglă) este un element grafic folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs, a unei organizații, a unui eveniment etc. și poate fi compus din una sau mai multe litere, o imagine sau o combinație a acestor elemente.


Cât costă un logo - în funcție complexitate și durata procesului de creare


Costul unui logo pornește de la 10 euro și poate ajunge la mii de euro, însă dacă ai o afacere mică sau o companie care este la început și cauți un design de calitate, o siglă profesională ar putea să coste între 100 și 500 de euro.


În funcție de cât costă un logo și de complexitatea acestuia, procesul de creație poate dura de la 2 zile până chiar la câteva săptămâni.


În acest proces se vor face un număr anume de concepte (în funcție de ce ai stabilit în contract), se va lucra la crearea siglei propriu-zisă și desigur vor fi făcute revizuiri dacă este cazul.


Așadar nu îți pot da un răspuns fix la întrebarea ta despre cât costă un logo, totul depinde de bugetul pe care îl ai și de importanța pe care i-o oferi unui design logo.


Dacă ești o persoană care caută cel mai bun ROI (rata de recuperare a investiției) atunci așa vei privi designul, ca pe o investiție.


Dacă te afli în această categorie cu siguranță aspectul costului nu este cel mai important factor care decide aparența logo-ului tău deoarece știi cât de important este un logo pentru brandul tău.


Cât costă un logo și ce să urmărești atunci când apelezi la servicii de logo design?


Indiferent de direcția pe care o alegi pentru proiectul tău de logo, este important să știi exact ce ar trebui să primești de banii tăi:


  • Designul final al siglei tale în mai multe formate

  • Format vectorial de înaltă rezoluție pentru imprimare

  • Format optimizat pentru pentru site-uri web și social media

  • Drepturi de autor legale complete pentru a te asigura că designul logo-ului este exclusiv al tău.


În concluzie am discutat despre ce este un logo, despre importanța acestuia, despre cât costă un logo așa că nu rămâne decât să obții sigla potrivită pentru afacerea ta și pentru bugetul tău.


Dacă cauți un logo design profesional și modern contactează-ne și povestește-ne puțin despre afacerea ta, te vom ajuta cu plăcere și profesionalism.


Web Design Servicii foto Productie video


19 afișare0 comentariu