• Cristina

Covid-19 - Ce să faci când te plictisești acasă

Deseori ne plângeam că nu avem timp pentru noi, pentru pasiunile noastre sau pur și simplu pentru a ne odihni suficient.

Deodată, odată cu situația creată de noul Coronavirus și cu starea de urgență din România ne trezim că avem prea mult timp liber.


Sunt mulți cei care nu sunt obișnuiți să aibă atât de mult timp liber, desigur condiționat de faptul că nu este indicat să ieși și să socializezi.

Trec zilele, timpul trece din ce în ce mai greu și începi ușor ușor să te întrebi ce să faci când te plictisești?


Dacă ai și copii care trebuiesc distrați poate că îți vin mai multe idei privind ce să faci când te plictisești și astfel trece timpul mai repede. Însă restul?

Trebuie menționat de la început că este de datoria ta să stai acasă perioada aceasta pentru a evita infectarea, astfel poate scăpăm cât mai repede de acest virus.

Revenind, zilele trec, televizorul te plictisește, de ieșit mai bine eviți, așa că ce să faci când te plictisești acasă?


Ce să faci când te plictisești acasă

Fă curățenia de Paște


Da, ai citit bine! Hai să spunem că, ipotetic vom reveni la normal până de Paște. Imaginează-ți câte treburi o fie de făcut, plus cumparături, plus că o să vrei să ieși să socializezi... gata cu statul în casă.


Așa că dacă nu știi ce să faci când te plictisești perioada asta, fă lucrurile acelea mărunte privind curățenia,acelea care sunt migăloase și le cam evitai...vorba aceea este timp.


Fii autodidact


Primele zile ai profitat, ai lenevit, ai dormit fără să pui alarma însă nu mai pierde timpul.

Indiferent dacă ai un hobby, vrei să aprofundezi ceva ce deja înveți sau o faci de curiozitate, învață ceva.


Material există din plin, YouTube este plin de turoriale bine explicate și există foarte multe site-uri dedicate cu lecții legate de ce te interesează. Acesta e o alternativă foarte bună atunci când nu știi ce să faci când te plictisești deoarece câștigi de două ori: înveți ceva și îți și trece timpul mai repede.


Încearcă rețete noi


Ce să faci când te plictisești și ai oricum cămara plină pentru că vorba aceea, ne-am făcut provizii? Ce a-i zice dacă te-ai apuca mai serios de gătit și încerci rețetele acelea care ți-au făcut cu ochiul de mult timp? Este o activitate plăcută, făcută mai ales în doi, plus că faci timpul să treacă într-un mod gustos.


Fă clipuri haioase și amuză-te online cu prietenii


Întradevăr trecem prin vremuri incerte însă puțină distracție nu strică nimănui. Deja cred că te amuzi când vezi astfel de videoclipuri cu oameni simpli care îți arată cum fac ei față situației, fie că sunt filmări din casă fie cu videoclipuri editate pe tema noului Coronavirus.


Ce să faci când te plictisești și ai un telefon la îndemână? Devin-o creativ și împarte un zâmbet online și apropiaților.


Citește - pictează - creează


Uite prilej potrivit pentru hobby-urile tale sau activități noi creative. Împreună cu copiii sau singur, citește o carte, pictează, sculptează sau fă orice altceva creativ, acum pentru a profita de timpul și așa prea mult petrecut în casă.


Seriale - filme - emisiuni - stand-up


Ai internet și nu știi ce să faci când te plictisești? Ai la îndemână atâtea platforme să urmărești filme și seriale. De la HBO Go și Amazon Prime până la Netflix.


Apropo dacă vrei să afli cât costă Netflix apasă AICI. Fă-ți o listă cu seriale tale preferate, ia-ți ceva de ronțăială și dă drumu la binge.


Jocuri pe calculator/console + jocuri de societate


Nu cred că trebuie să menționez cât de mult timp poate mânca un joc. Cu plăcere!


Fă sport/yoga!!


O altă activitate pe care o poți încerca atunci când nu știi ce să faci când te plictisești ar fi sportul/yoga. Deoarece avem tendința de a deveni sedentari și să mâncăm mai mult perioada aceasta, sportul este recomandat atât pentru fizic cât și pentru psihic.


Acum nu te apuca să alergi în apartament, sigur vei deranja vecinii. Sunt seturi de exerciții ce nu implică sprinturi și sărituri, le găsești pe internet dacă nu știi ce anume să faci. Și foarte important, fă încălzirea înainte.


Alte idei - ce să faci când te plictisești acasă:

- Fă un puzzle

- Repară/renovează/fă schimbări prin casă

- Fă curat și aruncă ce nu mai folosești din teancul de hârtii, haine și alte lucruri nefolositoare din debara

- Ascultă podcast-uri și urmărește live-urile actorilor/comedianților/vedetelor preferate (sunt mulți care fac live-uri în această perioadă)


Tu cum alungi plictiseala? Ce activitate îți ocupă cel mai mult timp, lasă un comentariu mai jos și spune-ne tu ce faci când te plictisești!

41 afișare0 comentariu