• Cristina

Cum îmi promovez afacerea în 2020?

Cum îmi promovez afacerea în 2020

Orice afacere pe termen lung are nevoie de clienți pentru a fii de succes iar pentru a avea clienți are nevoie de expunere.


În ziua de azi cele mai multe persoane își petrec timpul în mediul online, trend ce a dus și la schimbarea modului în care ne facem cumpărăturile.

Prezența online este esențială iar strategiile de marketing digital sunt calea de a aduce potențiali clienți către afacerea ta.


În articolul de azi îți voi vorbi de 2 din instrumentele de marketing digital și voi spune ce înseamnă acestea și cum te pot ajuta să îți crești afacerea:


1. SEO ( Search Engine Optimization) se referă la optimizarea pentru motoare de căutare, fiind un proces de perfecționare a vizibilității site-urilor sau paginilor de web în cadrul ordonării rezultatelor în lista făcută de motorul de căutare.


Bun, am aflat de SEO și ce înseamnă asta însă înainte de toate trebuie să ai un site.


Site-ul web reprezintă cartea de vizită a afacerii tale asa ca oferă-i atenția necesară.


Construiește bine un site, fie ca este pe WordPress, Wix sau alta platformă, pune conținut de calitate și autentic ce descrie foarte bine ce are afacerea ta de oferit unui potențial client/cumpărător.


Revenind la SEO, acesta cuprinde un set de practici care îți ajută website-ul să aibă vizibilitate în rezultatele motorului de căutare.

Deși există mai multe moduri de a-ți promova afacerea online, nimic nu se compară cu puterea pe care o are SEO-ul.


SEO te ajută să:

- aduci trafic pe site în mod organic și gratuit;

- îți ajută crearea brand-ului oferindu-i expunere;

- îți convertește vizitatorii în clienți/cumpărători.


Un alt aspect important ce merită menținut este de a-ți optimiza site-ul pentru mobil, dat fiind faptul că în 2020 peste 90% din căutari se fac de pe un astfel de dispozitiv.





2. Social media marketing - promovarea afacerii pe canalele sociale


Bun, am făcut un site și începem să lucrăm la SEO ( apropo este un proces îndelungat ale căror rezultate nu apar din primele zile).


Pentru a construi o comunitate în jurul afacerii este nevoie de prezența pe canalele sociale.


Fie că vorbim de Facebook, Instagram, YouTube sau chiar TikTok, acestea reprezintă canale eficiente pentru formarea brand-ului și pentru promovarea acestuia.


Promovează-ți produsele sau serviciile cu postări atractive ce conțin o descriere interesantă și relevantă la ceea ce oferi, poze ce ies în evidență și nu ezita sa folosești videoclipuri.


Este bine cunoscut faptul că mesajul ajunge la client mult mai repede prin intermediul videoclipurilor, fiind dealtfel și mult mai interactiv.


Stabilește cât de des vei posta, fii consistent, pune conținut de calitate și nu în ultimul rând interacționează cu utilizatorii.


Acum că te ocupi cu optimizarea site-ului și ești prezent pe canalele sociale te sfătuim sa apelezi la reclama plătită.


Reclama plătită este singura metodă predictibilă de a aduce oameni către afacerea ta.

Acesta îți va expune afacerea la un număr mare de persoane ce se pot converti în potențiali clienți. În mare cu cât suma este mai mare și campania este mai lungă cu atât numărul persoanelor la care ajungi este ridicat.


Cum am menționat și mai sus convertirea ține și de buna construire a site-ului și de conținut.


Poți apela la campanii plătite pe Facebook și la promovarea pe Google cu Google Ads, acestea fiind 2 din modurile eficiente de a-ți face reclamă plătită.


În mare marketingul digital oferă servicii de construire a site-urilor, optimizare a motorului de căutare, marketing de conținut, e-mail marketing, social media marketing, Google Ads și multe altele.


În concluzie marketingul digital este calea cea mai sigură în ziua de azi pentru promovarea unei afaceri.


Pe scurt rețeta către o afacere de succes este:


- Construiește bine un site și nu uita de SEO;

- Fii prezent pe canalele sociale;

- Apelează la campanii digitale publicitare plătite.


Tu cum îți promovezi afacerea?

Unde întâmpini dificultăți?


Producție video Servicii foto Promovare pe social media

17 afișare0 comentariu