• Cristina

Cum să încarci fotografii clare pe Instagram - 3 pași simpli

Am primit nu o dată întrebarea cum să încarci fotografii clare pe Instagram, cum fac de am imagini atât de mari și de bună calitate. Nu este o noutate faptul că Instagram are un algoritm care compresează imaginile pentru a nu suprasolicita serverele.


Dacă încarci o poză cu rezoluție foarte mare algoritmul o micșorează până la o lățime de 1080 de pixeli. Dacă încarci o fotografie cu o rezoluție mai mică Instagram o mărește până la o lățime de 320 de pixeli.


Astfel te trezești că ai o poză fie neclară, decupată și culorile ușor modificate.

Atunci cum să încarci fotografii clare pe Instagram? În acest articol îți propun 3 pași pe care eu îi urmez pentru a avea imagini de bună calitate.


Cum să încarci fotografii clare pe Instagram - Schimbă spațiul de culoare


Dacă fotografiile tale sunt făcute cu telefonul mobil sari peste acest pas.

Dacă folosești o cameră profesională ca un DSLR sau un mirrorless, după ce imporți pozele în softul în care vrei să le editezi este important să schimbi spațiul de culoare la sRGB (standard roșu verde albastru). De ce? Pentru că acest spațiu este folosit în general pentru aproape toate aplicațiile și paginile web, iar Instagram nu face excepție.Cum să încarci fotografii clare pe Instagram - Nu transfera pozele prin Facebook și Whatsapp înainte de încărcare


Odată ce ți-ai editat poza și ai ajuns la rezultatul care te mulțumește sub nicio formă nu o transfera pe Facebook sau pe Whatsapp. Dacă, spre exemplu, ai editat poza pe laptop în Lightroom, salveaz-o în format Jpeg și o poti incarca pe Instagram direct de pe calculator. Dacă vrei să transferi poza pe telefon o poți face cu ajutorul site-ului we transfer.com sau prin servicii de stocare cloud dacă ai așa ceva.

Astfel eviți să diminuezi calitatea imaginii pe care vrei să o postezi.


Cum să încarci fotografii clare pe Instagram - Încarcă pozele la rezoluția optimă pentru Instagram


Pentru a încărca o poză la o anumită rezoluție este necesar să respecți raportul de aspect și anume 1,91:1 și 4:5 (adică înălțimea între 320 și 1350 de pixeli cu o lățime de 1080).

Dacă încarci după rezoluția menționată mai sus vei avea pozele clare și netăiate. Însă dacă nu ții cont de aceste recomandări, Instagram nu acceptă raportul de aspect și poți avea surpriza ca poza ta să fie decupată, culorile pot fi ușor mai șterse, poza poate fi neclară, pixelată etc.


Sper ca acești pași te-au lămurit cum să încarci fotografii clare pe Instagram și că vei avea un feed cu poze de bună calitate.

Dacă te-a ajutat acest articol lasă un comentariu mai jos și dacă ai alte metode do share 🙂

Pentru promovare pe canalele media sociale nu ezita să apelezi la VibeUp România, te ajutăm să-ți duci afacerea la nivelul următor.


Productie video Servicii foto Web Design

2145 afișare0 comentariu