• Cristina

Cum să ai mulți followers pe Instagram

Cum să ai mulți followers pe Instagram

Orice a-i face tot nu ai mult trafic pe Instagram?

Ai posturi impecabile, ești activ și numărul urmăritorilor nu crește?

Fie că e pagina ta personală sau ai o afacere uite ce trebuie să faci pentru a avea mai mulți urmăritori și mai mult trafic pe Instagram, gratis:


1. Testează conținutul:


Nu întotdeauna ce consideri tu că va avea priză la audiență va fi pe placul publicului.

Joacă-te cu pozele, încearcă lucruri noi, fie că pui selfie-uri cu tine, sau pozezi locurile în care ești, alternează cu fotografiile și vezi unde e reacția mai mare.


După ce ai făcut aceste teste și ai înțeles ce prefera publicul să vadă la tine pe profil mergi pe asta.


2. Încearcă și Igtv:


Videoclipurile sunt în tendință iar Instagram își încurajează utilizatorii să folosească platforma lor video Igtv.


Igtv-ul este un fel de YouTube al Instagramului unde poți posta videoclipuri de durată mare.


Videoclipurile sunt ideale atunci când vrei să fi conectat cu urmăritorii tăi fiind mult mai interactive decât fotografiile.


Un alt beneficiu la Igtv este faptul că în descriere poți insera și un link către website-ul tău ceea ce îți poate aduce trafic și astfel devine o metodă bună de promovare a afacerii tale.


De menționat este faptul că videoclipurile verticale sunt recomandate deoarece îmbunătățesc experiența utilizatorului pe dispozitive mobile precum telefonul sau tableta.


3. Folosește hastag-uri relevante:


Hashtag-urile sunt metode de a ajunge la mai multe persoane și de a avea mai mulți urmăritori fiind de nelipsit în postările tale.


Trebuie să cauți hastag-uri din nișa ta care sunt în trending. În funcție de mărimea canalului tău nu te arunca sa iei chiar cele mai populare hastag-uri cu milioane de postări, sunt șanse foarte mari să nu îți aducă traficul mult dorit.


În schimb pentru început poți alege acele hastag-uri populare cu zeci de mii de postări, fă-ți o listă care sa cuprindă maxim 30 și din când în când mai schimbă-le, evitând să le folosești pe aceleași mereu.


4. Fă-ți hastag-ul tău:


Poate că aici mă adresez mai mult afacerilor însă sfatul meu este să îți faci hastag-ul tău propriu. Fie că pui # și numele companiei sau numele tău personal acesta poate să încurajeze utilizatorii să-l folosească ceea ce îți aduce content gratuit fără nici un efort, publicitate și expunere mai mare.


Ia exemplul celor de la Dove care la toate postările lor au hastag-ul #dove, care îl veți găsi în peste un milion de postări (vă asigur că nu toate sunt ale lor).5. Pune postări cu o descriere interactivă:


Descrierea unei postări poate fi o unealtă puternică ce îți poate face ca interacțiunea cu publicul să crească.


Pune în descriere întrebări, tăguiește persoane, pornește discuții și vei vedea că îți încurajezi urmăritorii să comenteze și să-i aducă și pe prietenii lor în discuția ta.


6. Compune-ți un bio care să atragă atenția:


Primul lucru care o persoană îl vede pe profilul tău e partea de prezentare. Înafară de informațiile de bază precum detaliile de contact scrie și o mică povestioară despre tine sau afacerea ta, fie ca e o scurtă descriere sau un motto.


Nu ezita să te folosești de emoticoane.


7. Postează des stories:


Chair dacă nu ai pus o postare nouă în ziua respectivă pune un story, sau două, numai pune ceva. Folosește filtre, stikere și efecte speciale pentru a atrage atenția iar pentru a îndemna utilizatorul să interacționeze cu tine pune întrebări și fă sondaje.


Te poți folosi de story pentru a face cunoscut faptul că ai o postare nouă sau să faci un anunț.


Delia este exemplul bun în ceea ce privește importanța postării zilnice a story-urilor, artista ținându-și aproape fanii.

8. Pune conținut numai bun de share-uit:În anul 2019 Instagram a anunțat că face schimbări privind modul în care oamenii se raportează la platforma de socializare, dorind să înlăture presiunea like-urilor pe care o persoană le strânge.


Pe scurt aceștia intenționează să scoată like-urile determinând utilizatorii să se concentreze mai mult pe calitatea postărilor decât pe numărul de like-uri primite. Asta presupune că utilizatorul poate da like-uri însă nu va vedea câte like-uri are o postare.


Aceste schimbări deja au fost testate în anumite țări primind un feedback bun.

Aceste schimbări pot afecta tendințele de trending așa că poți opta să postezi un conținut numai bun de share-uit. Poți posta ceva haios, un citat, un meme, un tweet care, dacă are priză la public, va fi distribuit, astfel că mulți utilizatori vor veni pe pagina ta.


În concluzie algoritmul Instagram este în continuă schimbare ceea ce poate fi frustrant uneori.

În mare trebuie sa fii activ și să interacționezi cu utilizatorii, să nu eziți să folosești Igtv-ul împreună cu un set de hastag-uri bine alese, să te joci cu conținutul până găsești rețeta potrivita ție și tine-ți publicul în priză cu story-uri zilnice.

36 afișare0 comentariu