• Cristina

Cum să ajungi pe prima pagină în Google - 3 pași simpliCum să ajungi pe prima pagină în Google


Abia ți-ai deschis afacerea și nu știi cum să ajungi pe prima pagină în Google rapid? Ești deja prezent pe piață, ai clienți și totuși nu te afli în poziții de top în căutările pe Google, ce faci, cum să ajungi pe prima pagină în Google?


Știai că 75% dintre oameni nu vor merge pe a doua pagină niciodată într-o căutare Google?

Asta înseamnă că nu îți poți permite să fii clasat pe a doua, a treia sau a patra pagină.

Nu te speria, poți rezolva asta: acest articol îți va arăta cum să ajungi pe prima pagină în Google cu ajutorul a câteva instrumente de marketing.


Site-ul web al companiei tale este un instrument crucial de marketing care poate fi utilizat pentru a transmite informații eficiente despre marca ta. Îl poți folosi pentru a atrage clienții potențiali și pentru a-i converti în consumatori fideli al mărcii.


Cum să ajungi pe prima pagină în Google rapid?


Google Ads


Google Ads este o strategie de marketing foarte eficientă, prin intermediul PPC prin Google Adwords, folosită atât de companiile noi cât și de cele cu un istoric și se referă la reclama plătită pe Google. Acesta reprezintă cel mai rapid și simplu mod de a obține poziție pe prima pagină în Google în motorul de căutări pentru un anumit cuvânt cheie.


Cum să ajungi pe prima pagină în Google cu Google ADS - cât costă?


Nu există un cost fix pentru reclama plătită astfel ca plătești doar atunci când cineva face clic pe anunțul tău, ceea ce îl va direcționa către site-ul tău. Cu alte cuvinte plătești doar clienții care sunt interesați de un serviciu sau produs similar cu ce ai tu de oferit. Cu cât bugetul alocat pe click este mai mare anunțul tău va apărea în partea de sus a primei pagini în Google.


Însa cum să ajungi pe prima pagină în Google și totuși să nu te coste o avere?

Poți seta un buget zilnic astfel încât atunci când acesta se va termina Google nu va mai afișa anunțul tău în acea zi, astfel încât să nu fi taxat.


Cum să ajungi pe prima pagină în Google gratis?


Apelează la SEO


SEO (Search Engine Optimization) se referă la optimizarea pentru motoare de căutare, fiind un proces de perfecționare a vizibilității site-urilor sau paginilor de web în cadrul ordonării rezultatelor în lista făcută de motorul de căutare.


Pozițiile bune pe Google sunt obținute printr-o optimizare atentă și pe termen lung a multor factori pe care Google îi folosește atunci când se clasifică relevanța.

De aici tragem concluzia că nu ai cum să ajungi pe prima pagină în Google rapid cu ajutorul optimizării, fiind un proces de durată.


Deoarece traficul SEO este organic este considerat singura metodă gratuită cu ajutorul căruia poți ajunge pe prima pagină în Google.


Cum să ajungi pe prima pagină în Google cu ajutorul platformelor sociale?


Link-urile de pe Facebook nu sunt de înaltă valoare precum backlink-urile de pe un blog, articol etc (precum cele de pe un site cu un ranking înalt), dar totuși share-ul linkurilor de către tine și fanii tăi spre site-ul tău sunt scanate de algoritmul Google și alte motoare de căutare ca și semnale importante.


Din punctul lor de vedere semnalele transmise prin această metodă fac ca Google să considere că site-ul tău are valoare pentru utlizatori.. și uite acesta e un alt mod inteligent cum să ajungi pe prima pagină în Google.


În concluzie, pe scurt, hai să recapitulăm cum să ajungi pe prima pagină în Google cu ajutorul a 3 strategii de marketing:


- Google Ads: folosește reclama plătită pe Google

- SEO: optimiza-ți site-ul web

- Semnale social media


Bonus tip! Apucă-te de blog: Folosirea cuvintelor cheie este una dintre cele mai bune și mai rapide modalități de clasare pe prima pagină în Google.


Tu ce metodă folosești și pe ce poziție apari în căutări?

Ai nevoie de ajutor cu promovarea?

Nu trebuie decât să intri în contact cu noi și problema e deja pe jumătate rezolvată.


Promovare SEO Optimizare SEO Agentie SEO Bucuresti

73 afișare0 comentariu