• Edy

Cum să promovezi o firmă de curățenie


De cele mai multe ori trăiești cu impresia că toată lumea are nevoie de o firmă de curățenie. Odată ce intri în horă și îți înființezi o firmă de curățenie te trezești că te întrebi unde sunt acei clienți și cum să promovezi o firmă de curățenie.


Poate fi o provocare să găsești exact acele persoane care au nevoie de acest serviciu, să le convingi să apeleze la tine și să le câștigi încrederea.

Oportunități sunt având în vedere că sunt multe case și afaceri a-i căror proprietari sunt dispuși să plătească pe cineva să curețe.


Cum să promovezi o firmă de curățenie, cum să ieși în evidență față de competitor și cum să câștigi încrederea clienților sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a asigura succesul afacerii.

Care sunt metodele?


Cum să promovezi o firmă de curățenie pentru a atrage clienți?


În primul rând trebuie să investești într-un site web pentru afacerea ta.

Majoritatea persoanelor (aproximativ 80%) caută pe internet înainte de a face o achiziție așa că trebuie să fi prezent în mediul online.


Investește într-un site web care să aibă un design frumos, curat, să fie optimizat pentru afișare pe diferite dispozitive, să fie ușor de folosit, să conțină informații concrete, galerie foto și/sau video, prețuri și testimoniale.


După ce ai finalizat site web-ul îți trebuie și optimizare SEO pentru a apărea în poziții fruntașe în motoarele de căutare.

Odată ce ai pus la punct site-ul web, cartea ta de vizită digitală, ai nevoie de

prezență pe canalele sociale.Cum să promovezi o firmă de curățenie


Cum să promovezi o firmă de curățenie pe canalele sociale?


Nimic mai simplu! Fă-ți conturi pe Facebook, Instagram, LinkedIn și chiar a-i putea să-ți faci și un canal de Youtube.


Postează conținut constant, poze de calitate cu înainte și după pentru a avea un impact puternic și pentru a demonstra ce treabă poți face.


Axează-te și pe videoclipuri în care să evidențiezi cum cureți anumite pete încăpățânate și să arăți rezultatul final.


Am menționat mai sus și de LinkedIn, cum să promovezi o firmă de curățenie pe această platformă? Postează săptămânal și oferă informații de valoare din domeniul în care activezi.


Un beneficiu al LinkedIn-ului este că poți apela direct pentru a-ți oferi serviciile la afaceri, hoteluri, cafenele, saloane și altele, oportunitățile sunt nenumărate. Nu rămâne decât să cauți persoanele potrivite, conectează-te cu ele și abordează-le.


Este bine cunoscut faptul cele mai solicitate perioade pentru a firmă de curățenie sunt cele de dinaintea sărbătorilor deoarece oamenii fac curățenie generală și deseori apelează la un astfel de serviciu.


Cum să promovezi o firmă de curățenie în perioadele acestea, cum să prinzi cât mai multe contracte? În aceste perioade aplică reduceri și evidențiază acest aspect.


Fă postări pe toate canalele sociale și anunță că sunt promoții. Fă campanii plătite pe Facebook folosindu-te (preferabil) de un videoclip bine construit, fie că arăți cum cureți o tapițerie, fie o bucătărie înainte și după ce ai curățat-o.


Totodată apelează și la campanii plătite pe Google Ads. pentru a fi prezent și în căutările Google, volum ce nu trebuie neglijat.


Am vorbit de mediul online însă cum să promovezi o firmă de curățenie și off-line?

Iată câteva idei care te pot ajuta cu promovarea și te poate diferenția de competitor:

 • Profită de faptul că ai un automobil care circulă zilnic prin oraș și colanteaz-o! Este o reclamă gratuită ce s-a dovedit a fii eficientă

 • Tricouri inscripționate cu logo-ul și detaliile companiei atât pentru tine și cât pentru angajații tăi

 • Cărți de vizită mereu la dispoziția ta

 • În funcție de locația și publicul targetat distribuirea de flyere îți poate ajuta afacerea

 • După fiecare lucrare dusă la bun sfârșit nu te sfii să ceri clientului să te recomande și să-ți lase o recenzie pe Google, atât de importantă pentru câștigarea încrederii potențialilor viitori clienți.În concluzie îți înființezi o firmă și vrei să te apuci imediat de treabă, să aduci clienți.

Să recapitulăm cum să promovezi o firmă de curățenie:


 • Alege un logo design care să reprezinte bine afacerea

 • Pune la punct un website

 • Optimizare seo

 • Marketing pe canalele sociale

 • Campanii plătite prin Google Ads

 • Mașina colantată

 • Cărți de vizită

 • Echipament personalizat


Pe scurt lucrează și interacționează cu clienții în cel mai profesional mod și garantez că, cu timpul, îți vei forma un portofoliu de clienți fideli care te vor recomanda cu drag.


Pe partea de online poți face singur acești pași, proces ce e de durată sau poți apela la noi pentru servicii de web design, optimizare seo și marketing online, totul necesar oricărei companii care are un singur scop, succesul!


Producție video Servicii foto Promovare pe social media

704 afișare0 comentariu