• Edy

Cum să promovezi un restaurant

Peisajul afacerilor în domeniul restaurantelor a fost transformat radical de apariția tehnologiei digitale. Cum să promovezi un restaurant când trăim în vremurile în care proprietarii nu mai depind doar de tradiționala recomandare pentru a-și comercializa restaurantele?


Majoritatea restaurantelor în care am intrat în ultima vreme par să profite de marketingul digital și tehnologia mobilă. În timp ce unele dintre acestea sunt pe drumul cel bun, majoritatea se luptă pentru a-și pune la cale strategia de marketing.


Cu toate acestea, având în vedere concurența acerbă și rata de eșec de aproximativ 60% a restaurantelor, este esențial să obții strategia de marketing corectă, să știi cum să promovezi un restaurant pentru a evita să pui lacătul la ușă.


Pentru a veni în ajutorul tău vreau să evidențiez câteva sfaturi pentru marketingul restaurantelor folosind strategii eficiente de marketing.

Mergi pe social media


Suntem în era tehnologiei și platformele de socializare sunt pline cu multe imagini cu delicatese care îi fac până și pe cei mai pretențioși să cheltuiască niște lei în plus.

Dacă vrei ca numărul comenzilor să crească atunci trebuie să profiți de platformele de socializare pentru a promova restaurantul online.


Unde și cum să promovezi un restaurant pe canalele sociale?


Recunosc că există nenumărate platforme de socializare, așa că iată sfaturile mele: atunci când vine vorba de mâncare, Instagram este rege, Facebook este regină, iar restul sunt pioni. Cheia pentru dezvoltare și pentru a obține profit este postarea de imagini și videoclipuri de top.


Dacă nu ști de unde să începi, ia în considerare să apelezi la servicii de marketing pe canalele sociale și la un expert în producție video pentru a primi informații valoroase și rezultate imediate.Ai nevoie un site web și optimizare SEO


Dacă dorești ca restaurantul tău să crească, atunci trebuie să ai un site web profesionist. Un site web deschide oportunități pentru o piață mult mai mare de consumatori.

Este foarte ușor pentru clienții potențiali și chiar existenți să te găsească.


Cum să promovezi un restaurant cu ajutorul unui site web?


În primul rând îți trebuie un site web cu un design frumos, intuitiv, ușor de folosit, optimizat pentru afișare pe diverse dispozitive și optimizat pentru motoarele de căutare.


Este primul contact care îl are un potențial client atunci când caută restaurant online, trebuie să te asiguri că ai poze profesionale, un videoclip de prezentare, secțiune de testimoniale, informațiile de bază și te asigur că dacă totul arată apetisant deja l-ai câștigat.


Știu că te gândești că pentru crearea unui site web este nevoie de multă muncă, dar crede-mă recompensa nu va întârzia să apară. Mai mult, optază pentru servici de web design și SEO dacă nu ești expert sau nu ai timp de așa ceva.


E-mail marketing


Marketingul prin e-mail este o altă strategie vitală pentru comercializarea eficientă a restaurantului.


Cum să promovezi un restaurant cu ajutorul e-mail-ului?


Există două moduri de a vă crește lista de e-mailuri: fie clienții completează formularele în persoană, fie online.

Folosind email marketing poți prezenta noutăți la meniu și alte oferte interesante.

Astfel îți mărești șansa ca un client să se întoarcă la tine.


Apelează la bloggeri și influenceri


În calitate de proprietar de restaurant, te poți folosi de rețeaua de bloggeri și influenceri locali. Cum să promovezi un restaurant cu ajutorul lor?


Conectându-te cu aceștia și propune-le să partajeze conținut legat de restaurantul tău. Poți să le oferi stimulente, cum ar fi mese gratuite pentru a-i determina să-ți popularizeze brandul în rețeaua lor.


Fii listat pe aplicații personalizate pentru restaurante și de comandat mâncare


Mai multe aplicații au apărut de-a lungul anilor datorită cererii mare a consumatorilor. Consumatorii nu mai vor să piardă mult timp navigând pe internet pentru a găsi un loc potrivit de unde să mănânce așa că deseori apelează la o astfel de aplicație.


Acesta este un alt mod eficient referitor la cum să promovezi un restaurant, profită de acest val de tehnologie mobilă prin parteneriate cu aplicațiile dedicate pentru a te asigura că restaurantul tău este listat.

Îți recomand TripAdvisor, Glovo și Food Panda însă nu strică să fi prezent pe încă câteva.


Ai grijă de reputația ta în mediul online


Nimic nu distruge o afacere precum recenzia proastă, mai ales pentru un restaurant.

Toate eforturile tale online s-ar putea risipi dacă nu ai o strategie bună de gestionare a reputației online.


Cum să promovezi un restaurant prin recenzii? Reputația online pentru un restaurant ar implica pur și simplu să răspunzi la întrebările și recenziile primite într-un mod profesional care să-ți pună restaurantul într-o lumină bună.

Făcând asta vei câștiga încrederea utilizatorilor și ai șanse mai mari de a-i converti în clienți.


Sper că aceste sfaturi te ajută și îți e mai clar cum să promovezi un restaurant.

Producție video Servicii foto Promovare pe social media

11 afișare0 comentariu