• Cristina

Cum să scapi de țânțari fără să folosești soluții cu chimicale?

Să te ferești constant de țânțari poate fi frustrant. Cum să scapi de țânțari fără să folosești soluții cu chimicale?


Din fericire, indiferent că ești în camping sau te relaxezi în curtea sau balconul tău, există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a ține țânțarii la distanță.


1. Folosește spray repelent pe bază de uleiuri de Citronella, scorțișoară și ricin


Uleiul de Citronella, uleiul de scorțișoară și uleiul de ricin au reputația de a ține țânțarii la distanță.


Majoritatea repelenților naturali necesită o aplicare sau utilizare mai frecventă decât versiunile chimice. Mai poți apela la soluțiile ce conțin ulei de eucalipt de lămâie și de arbore de ceai.


2. Folosește un ventilator oscilant


Țânțarii nu se descurcă foarte bine cu vântul. Când vrei să-i ții la distanță și să te răcorești în același timp, îi poți opri să zboare către tine cu ajutorul unui ventilator oscilant.


Asigură-te că ventilatorul este îndreptat spre tine.


3. Cultivă plante care resping dăunătorii


Ca soluție pe termen lung, ar trebui să iei în considerare plantele care sunt cunoscute pentru proprietățile lor respingătoare de țânțari.


Cele mai eficiente sunt lămâia și gălbenele. Aceste plante vor forma o barieră minusculă împotriva țânțarilor și a altor vizitatori nedoriți precum puricii.
4. Folosește produsele cu Citronella pentru a scăpa de țânțari


Țânțarii nu se apropie de uleiul de Citronella. Pe lângă utilizarea acestuia pe corp, uleiul de Citronella poate fi utilizat în următoarele moduri de a ține țânțarii departe de proprietatea ta:

  • Aprinde o lumânare sau o torță de citronella.

  • Plantează o Citronella într-un vas pe terasa sau balconul tău: la nevoie smulge o crenguță și freca-o de piele și în jurul perimetrului tău - mirosul poate descuraja țânțarii

  • Folosește spiralele cu Citronella: verifică celelalte ingrediente din acestea și nu sta în direcția fumului scos de ele, deoarece orice inhalare de fum este potențial nesănătoasă.


5. Folosește săpun de vase


Pune într-un loc discret un vas cu apă și detergent de vase. Agită apa puțin până face bule de săpun. Țânțarii vor fi atrași de sursa de apă, vor fi prinși în bulele de săpun și vor îneca.


6. Folosește iluminat care nu atrage țânțarii


Plasează LED-uri galbene în perimetrul tău. Țânțarii nu vor fi atrași dacă lumina provine de la LED-uri galbene.


Acum că știi cum să scapi de țânțari fără să apelezi la soluții cu chimicale, sper ca aceste trucuri să te ajute și să ții cont de faptul că este foarte important să te ferești de înțepătura lor deoarece țânțarii au îmbolnăvit oamenii de secole, răspândind boală la milioane de persoane.


Tu ce metode folosești ca să ții țânțarii la distanță?

Folosești soluții cu chimicale sau apelezi la metode naturale?


14 afișare0 comentariu