• Edy

Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram

Fie că ești un influencer, blogger, simplu utilizator sau ai o afacere trebuie să profiți de această platformă și să știi cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram. Instagram crește mai repede decât oricare altă rețea socială.


De asemenea, are cea mai mare expunere către toate vârstele. Peste 200 de milioane de oameni vizitează profiluri de afaceri pe Instagram în fiecare zi.


În centrul profilului de Instagram se află bio-ul tău. Oferă 150 de caractere, spațiu numai bun de a prezenta și de a arăta vizitatorilor noi de ce ar trebui să te urmeze și să se angajeze cu marca ta.


Astăzi vreau să-ți împărtășesc câteva sfaturi și trucuri ca să știi cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram.


Pentru a știi cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram trebuie să înțelegi cu ce te poate ajuta și cum să profiți de această prezentare.

Biografia ta arată vizitatorilor cine ești, ce oferi și de ce ar trebui să le pese.


Poate fi primul contact cu profilul tău pentru cineva care te-a descoperit făcând click pe un hashtag Instagram. Biografia ta explică de ce ar trebui să te urmeze cineva?


O biografie excelentă îi face pe utilizatori să interacționeze - fie că dau click pe link-ul tău și vizitează site-ul sau blogul tău fie că pur și simplu urmăresc contul tău.Acum că am stabilit rolul unei biografii pe Instagram hai să parcurgem pas cu pas și să vedem cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram.


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Numele


Când editezi profilul, primul câmp pe care îl veți găsi este "Nume". Acest lucru este diferit de numele tău de utilizator, care formează adresa URL a profilului tău de Instagram (http://instagram.com/username) și oferă paginii de profil numele său.


Ai disponibile 30 de caractere iar sfatul meu este să utilizezi pe lângă numele tău și cuvinte cheie pentru nișa ta.

Acest lucru te va ajuta la optimizarea SEO, adică să apari în rezultate atunci când un utilizator caută ceva legat de nișa ta pe Instagram.


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Editarea biografiei propriu-zisă


Ai la dispoziție 150 de caractere pentru a explica cine ești și ce faci.

Transmite informații importante despre tine și căi rapide de a accesa website-ul tău sau alte platforme sociale.


Dacă ai un brand povestește ce oferi.

Dacă ești un antreprenor specifică care sunt abilitățile tale.

Este locul ideal de a pune un link către website-ul tău sau către canalul tău de Youtube.


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Atrage atenția cu emoticoane


Emoticoanele transmit multe informații într-un singur spațiu. Sunt o modalitate excelentă de a evidenția personalitatea ta sau a afacerii și de a oferi detalii cheie într-un spațiu mic.


Combină emoticoanele spre avantajul tău:

  • unde îți scrii adresa de e-mail pune un plic

  • la adresa locației pune pinul de locație

  • dacă ești pictor pune niște pensule ș.a.m.d.

Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Folosește Hashtag-uri


Adăugarea de hashtag-uri la biografia ta pe Instagram este o modalitate excelentă de a face legătura cu conținutul etichetat. A-i putea include un hashtag de marcă pentru promovarea și colectarea de conținut generat de utilizator.


Trebuie să știi că hashtag-urile trebuie să fie relevante domeniului în care să activezi, că se poate face click pe ele, însă nu o să apari în rezultatele căutării pe acel hashtag.


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Fă apel la acțiune


Toate strategiile de marketing bune includ un apel clar și convingător la acțiune. Biografia ta de Instagram nu face excepție. Oferă vizitatorilor direcții clare. Care este primul lucru pe care vrei să-l facă oamenii după ce îți vizitează profilul?


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Folosește fonturi personalizate


Tehnic, poți utiliza un singur „font” în biografia ta pe Instagram.

Există însă instrumente care te vor ajuta să creezi aspectul unui font personalizat, găsești site-uri online sau diverse aplicații.


Cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram - Folosește citate


Citatele pot fi o modalitate excelentă de a exprima o idee sau de a crea un sentiment de legătură cu oameni ce au gânduri similare.


După cum poți vedea, există numeroase elemente pentru crearea unui bio interesant și eficient pe Instagram pentru tine.

Cu toate acestea, bio-ul tău de Instagram nu trebuie să fie static. Încearcă diferite emoticoane, apeluri la acțiune, texte și multe altele.


Dacă ai alte întrebări despre cum să scrii o biografie eficientă pe Instagram și dacă vrei să te promovezi pe Instagram și Facebook ne poți contacta, oferim servicii de promovare pe Social Media. Succes!


Servicii foto


5011 afișare0 comentariu