• Edy

De ce este importantă o promovare pe social media pentru afaceri

Să începem cu un lucru cert: afacerea ta are nevoie de o prezență și o promovare pe social media. Nu contează dacă deții un magazin local sau o companie națională mare.

Promovarea pe social media este o piesă esențială a strategiei de marketing pentru afacerea ta.


Derularea unei campanii de promovare pe social media necesită atât strategie cât și creativitate.


Având în vedere că tot mai mulți oameni se alătură și folosesc în mod regulat platformele de socializare, industria rețelelor de socializare devine din ce în ce mai mare.

Iată câteva motive pentru care trebuie să fi prezent pe platformele de socializare:

  • - Promovarea pe social media generează trafic direcționat

  • - Dacă faci promovare pe social media pentru afacerea ta crește performanța SEO a site-ului tău

  • - Promovarea pe social media este cel mai bun instrument pentru a te conecta (și de a învăța) cu consumatorii și liderii din industrie.

  • - Promovarea pe social media te ajută să-ți înțelegi publicul.

De ce este important să faci promovare pe social media?


Pentru că rețelele sociale te pot ajuta să observi și să câștigi teren media astfel formându-ți imaginea de marcă. Totodată o prezență puternică și o promovare strategică va crea loialitate față de marcă ceea ce duce la vânzări.


Strategia potrivită de promovare pe social media te va ajuta totodată să te diferențiezi de concurență.


Ce impact are o promovare pe social media asupra vânzărilor?


Cu siguranță marketingul pe rețelele sociale îți vor aduce mai multe vânzări. Vei găsi clienți potențiali care nu cunoșteau marca.


Dacă ești creativ, folosești fotografii profesionale și apelezi și la producție video, cu siguranță ai rețeta potrivită pentru a-ți stabili autoritatea online în industria ta.


Un alt beneficiu adus de promovarea pe social media este faptul că investiția ți-o poți recupera foarte rapid, asta desigur dacă ai o strategie bună.


Sunt foarte multe platforme de social media însă cele mai importante care merită menționate și atenția ta sunt Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube, Linkedin și chiar Tiktok.


Când ai un buget de marketing limitat este important să îl cheltuiești cu înțelepciune pentru a obține maximul de bani. De aceea majoritatea specialiștilor în promovare (97%) folosesc rețelele sociale pentru a ajunge la publicul targetat.


În concluzie utilizând rețelele de socializare nu mai sunt o chestiune de alegere dacă dorești să reușești. Afacerea ta are nevoie de ea.


Fiecare afacere are nevoie de ea. Importanța unei campanii de promovare pe social media este acum mai proeminentă ca niciodată.


Nu obții rezultatele pe care le-ai sperat cu promovarea pe social media? Apelează la Vibeup România și lasă echipa noastră să construiască și să mențină un public fidel mărcii.


Web Design Promovare pe social media

8 afișare0 comentariu