• Cristina

Cât costă serviciile unui fotograf în București?

Ai nevoie de serviciile unui fotograf în București pentru un eveniment din viața ta sau pentru bunul demers al afacerii tale și nu știi la ce costuri să te aștepți?


Primul lucru pe care trebuie să-l știi este faptul că serviciile de fotograf în București nu pot avea un preț fix.


Pentru a te informa despre tarifele fotografilor, indiferent dacă este vorba despre un pachet propus sau tariful pe oră, te invit iei în considerare următoarele puncte care influențează prețurile aplicabile proiectelor tale.


Înainte de a vorbi despre natura serviciului, prețul pe care un fotograf îl percepe va fi influențat de aceste câteva criterii:


- Experiența unui fotograf în București


Un fotograf profesionist care lucrează de un număr semnificativ de ani va avea cu siguranță tarife mai mari decât un fotograf începător care încă are nevoie de material pentru a construi un portofoliu solid.


- Faima unui fotograf în București


Aceasta este o regulă simplă a cererii și a ofertei. Unii fotografi profesioniști sunt foarte râvniți și populari.

Au un program foarte încărcat, astfel că tarifele lor sunt influențate.


Acestea fiind zise înainte să apelezi la un fotograf faimos pentru un proiect întreabă-te dacă ai nevoie de un rock star sau doar de un profesionist.


- Specializarea unui fotograf


Unii fotografi s-au specializat pe anumite nișe și sunt adevărați experți. Tariful perceput de aceștia va fi mai mare însă rezultatul va fi pe măsură.


Din nou, întreabă-te de ce nivel de calitate ai nevoie pentru proiectul tău.
- Locația


Chiar dacă ai nevoie de un fotograf în București pentru doar o oră, dacă acesta va trebui să parcurgă o distanță mare până la locația stabilită cu siguranță prețul cerut va fi unul mai mare.


Gândește-te: dacă fotograful trebuie să parcurgă o distanță mare, în tot acest timp acesta nu poate lucra la alte proiecte sau să aducă noi clienți.


Pentru acesta este un timp pierdut și, ca drept urmare, îl va compensa și va crește prețul.


Spre exemplu un fotograf în București va percepe pentru o taxă per kilometru pentru locațiile în afara orașului.


- Echipamentul necesar


În funcție de natura solicitării tale, un fotograf în București poate avea nevoie de echipamente specifice, accesorii scumpe, lumini, transport sau alte servicii (make-up artist/stilist/asistenți) etc.


În concluzie ține cont că prețul unui fotograf, pe lângă experiența și calitatea muncii furnizate, include:


- timpul petrecut la ședința foto și diverse cheltuieli legate de serviciu;

- timpul petrecut în post-producție;

- costul echipamentelor;

- timpul și costul fotografului pentru a te converti pe tine ca și clientul lui (site web, redactarea unei estimări, discuțiile între voi, recomandarea de servicii terțe etc).


Dacă ești interesat de serviciile un fotograf în București nu ezita să ne contactezi și să ne spui despre proiectul tău, cu siguranță te putem ajuta.


Productie video Servicii Foto Web Design

22 afișare0 comentariu