• Cristina

De ce să te uiți la Peaky Blinders pe Netflix și când apare sezonul 6?

Ai poftă de un serial foarte, dar foarte bun? Atunci îți recomand Peaky Blinders pe Netflix. De ce să te uiți la Peaky Blinders pe Netflix?


În primul rând că e pe Netflix! Glumesc, deși e un argument foarte bun nu este unul decisiv.

Uite câteva motive să urmărești acest serial atât de îndrăgit!


În primul rând, despre ce este vorba?


Amplasată în urma primului Război Mondial, Peaky Blinders este o dramă despre o familie britanica care comite crime, familia Shelby.


După ce Tommy Shelby (Cillian Murphy) se întoarce din război, alături de familia lui încearcă să extindă controlul lor asupra orașului Birmingham, furând o livrare de arme pentru a avea un avantaj în lumea criminalității.


De la debutul său în 2013, în cinci sezoane, serialul a arătat cum familia Shelby s-a ridicat de la o bandă mică de stradă la prima organizație criminală din Birmingham - cu filiale în Londra și S.U.A.


1. Personajul principal are un caracter complex


Serialul nu face nicio greșeală cu privire la faptul că Tommy Shelby nu este o persoană bună. Neliniștit, violent și ambițios, folosindu-și puterea și influența în numele (și uneori în ciuda) familiei sale, personajul principal are un caracter complex ce te intrigă.


Personajul său parcă are o dorință de moarte - păcălește, manipulează și trădează aliați și dușmani deopotrivă - ambiția sa nu este fără consecință și, uneori, amenință chiar și viețile familiei Shelby.


Urmărindu-l pe Tommy care scapă (de cele mai multe ori) neatins - făcându-și drum chiar și la un scaun în parlament - a devenit atât de atrăgător de privit, încât nu poți să nu te întrebi cât va mai rezista imperiul construit în jurul lui.2. Criminali cu stil


Nu ai cum să nu observi faptul că Peaky Blinders au stil. Fie că se pregătesc pentru luptă sau o noapte la pub-ul The Garrison, Peaky Blinders sunt întotdeauna îmbrăcați pentru succes.


Costume din trei piese și șepci aplatizate, ascuțite, inspirate din costumația bandelor criminale din lumea reală - pur și simplu arată senzațional. De asemenea, sunt incredibil de funcționale în caz de atac brusc, datorită lamei de ras ascunse în șepci.


3. Serial foarte bine scris și realizat


În primul rând trebuie să știi ca are nota 8,8 pe Imdb și e dată pe bună dreptate. Actorii joacă foarte bine, sunt personaje complexe, bine conturate. Vei avea ocazia să vezi partea industrială a orașului Birmingham, cum era în aceea perioadă.


De îndată ce vei începe să iubești personajele, serialul nu pierde timp, punându-le în pericol, preluând controlul deplin asupra producției de adrenalină a corpului tău, fiind foarte palpitant.


Sigur te vei bucura și atunci când Tom Hardy își va face apariția ca fiind un mafiot evreu care ba e prieten ba e inamic pentru Tommy Shelby.


4. Coloana sonoră foarte bună


Coloana sonoră a lui Peaky Blinders este alcătuită în mare parte din piese ale unor artiști moderni. Serialul prezintă piese făcute de Arctic Monkeys, Nick Cave și The Bad Seeds, PJ Harvey, The Black Keys și Royal Blood.


5. Un singur episod este suficient să te intrige și să vrei mai mult


Din momentul în care maiorul Chester Campbell îl înfruntă în mod viclean pe fratele lui Tommy în primul episod, mori de curiozitate să vezi care e reacția familiei.

Când apare sezonul 6 din Peaky Blinders?


Steven Knight, creatorul lui Peaky Blinders a spus deja că lucrează la încă două sezoane - deși BBC nu a confirmat de această veste.


Inițial totul e pregătit, locurile de filmare sunt rezervate, costumațiile sunt pregătite însă din cauza situației curente în care lumea se află filmările vor întârzia.


Se estimează că filmările vor începe în Ianuarie 2021 și că ne vom bucura de sezonul 6 din Peaky Blinders abia la sfârșitul lui 2021 sau începutul lui 2022.


În concluzie de ce să te uiți la Peaky Blinders pe Netflix?


Serialul te încântă și cu personaje feminine bine scrise, cu o poveste complexă, cu o privire de neclintit asupra pagubelor care li s-au făcut tinerilor din Marea Britanie în acea vreme și a unei performanțe de necontestat și admirat a actorului Cillian Murphy, în rolul principal.


Momentan sunt 5 sezoane de care te poți bucura la calitate excelentă pe Netflix și trebuie să te avertizez că ultimul sezon s-a terminat într-un mod surprinzător, Tommy este la capătul puterilor. Interesant de văzut cum își va reveni.


Pe tine te-a cucerit serialul? Cine e personajul tău preferat?


624 afișare1 comentariu